dimarts, 25 d’octubre del 2016

SORTIDA A COLL DE NARGÓ

El dia 6 de novembre proposem una sortida de gran interès cultural a Coll de Nargó:
07:00 Sortida de Corbera. Recollida a les principals parades de l’ Autocorb (No ens pararem a esmorzar, com sempre hi haurà coses per picar durant el viatge)

09:15 Arribada a COLL de NARGÓ San Climent de Coll de Nargó, visita a l’església de Sant Climen Fou declarada, el dia 5 d’abril de 1946, com a Monument Nacional Històric Artístic. Això fou possible gràcies a la intervenció de l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch, erudit i gran amant de l’art romànic, que va salvar, gràcies a la seva intervenció, els frescos de les esglésies de la Vall de Boí, actualment declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

11:00 L’espai Dinosfera. Una exposició on veurem els dinosaures des d’una altra perspectiva, des de la seva forma més prematura. Farem un viatge de 70 milions d’anys per conèixer com es reproduïen aquests animals gràcies a l’estudi més recents dels seus fòssils i, especialment, dels recuperats a Coll de Nargó, un dels jaciments més importants del món d’ous i nius de dinosaure.

 12:30 Abans de l'aparició dels camions, de la construcció dels principals eixos de comunicacions i dels embassaments en el curs dels rius -el Segre entre ells-, el transport de fusta i d'altres mercaderies des del Pirineu fins a les terres planes i del litoral es feia aprofitant el corrent dels rius.L'ofici de raier consistia en la construcció d'embarcacions amb els mateixos troncs -els rais- i la seva conducció, gens fàcil, per via fluvial fins als grans centres de transformació. La tornada a casa es feia de la manera més antiga d'anar d'un lloc a l'altre: és a dir a cop d'espardenya o el que ve a ser el mateix; a peu. No cal ni dir que l'ofici d'aquests homes de Coll de Nargó requeria un fort temperament, força i esperit de lluita, ya que les condicions de feina eren dures i fins a cert punt perilloses. Els rais i els raiers es van acabar els anys trenta.

17:30 Retorn a Corbera

19:30 Acomiadaments a totes les parades de l’Autocorb

PREU:
49 € socis, 52 € no socis

Per tal d’organitzar correctament és indispensable confirmar la vostra assistència al telèfon 93 650 02 32, abans de dilluns, 2 de novembre.
Dinar
Primer Plat: Pica Pica

Segon plat Rodó de vedella amb bolets
o Bacallà amb ceba de Nargó, mel, panses, i pinyons

Postres Tulipa farcida de macedònia natural amb gelat de banana splitt i xocolata calenta

Aigua, Vi, Cafès, ...

Us hi esperem a tots!