dissabte, 3 de juny del 2017

SORTIDA A SIURANA I BELLMUNT

El dia 2 de juliol proposem una sortida de gran interès cultural a Siurana i Museu de les Mines de Bellmunt

- 07:30 Sortida de Corbera. Recollida a les principals parades de l’ Autocorb (No ens pararem a esmorzar, com sempre hi haurà coses per picar durant el viatge)

- 9:30 Arribada a SIURANA
Un poblet de conte que porta a la pell el record d’assetjaments inacabables i conquestes impossibles. Encinglada en un lloc inexpugnable sobre el riu van caldre els cavallers de quatre comtes per sotmetre-la. El seu castell defensava una frontera infranquejable que s’estenia del coll de Balaguer a Tamarit de Gaià. Conquerida el 1153, després de caure Lleida i Tortosa, va ser l’últim reducte de la reconquesta a Catalunya. Si guaiteu el precipici que l’envolta, endevinareu per què no va ser conquerida durant tres segles i per què el final va ser tan tràgic. Abdelazia, la reina mora, abans de veure’s sotmesa als cristians, va preferir estimbar-se d’un cingle amb el seu cavall. I l’animal, en la seva inútil resistència, va deixar marcada sobre la roca, per sempre més, la petja de la seva ferradura. I amb ella desaparegué el darrer baluard sarraí de Catalunya. Avui dia, podem contemplar un poblet encantador de cases i carrers empedrats i les restes de la fortalesa sarraïna, situades a l’entrada del poble. Als seus peus un pantà d’aigües netes i tranquil•les ofereix la possibilitat de practicar tot tipus d’esports aquàtics.

 - 12:00 Museu de les Mines de Bellmunt (VISITA GUIADA) Situat a l’antic complex industrial de la Mina Eugènia, és un centre d’interpretació de la mineria del plom a la comarca del Priorat. El Museu de les Mines de Bellmunt va néixer l’any 2002 com a culminació d’un llarg procés de recuperació i posada en valor del patrimoni miner del municipi. L’impulsor del projecte va ser el llavors alcalde Joaquim Torné i Roigé, que gràcies a la seva dedicació i el seu esforç va fer possible la creació de la institució 14:15 Dinar el restaurant L’Anima de Flix

- 17:30 Retorn a Corbera

- 19:30 Acomiadaments a totes les parades de l’Autocorb

MENÚ

Entrants a compartir
Coca de verdures escalivades amb bolets
Taula de formatges
Carpaccio de bacallà amb tomàquet i olivada
Calamars saltejats amb favetes, espàrrecs i botifarra negra amb llàgrima d’humus
Musclos a la planxa

Segon plat a escollir
Filet de porc al pebre rosa o al formatge blau
Llom de llus sobre crema d’albergínia fumada i piquillos caramel·litzats
Hamburguesa 100% vedella amb cansalada ibèrica, formatge idiazàbal i seva confitada

Postre
Pastis de formatge amb nata cremada i regat amb xocolata

Pa, aigua, Vi (Imus D.O. Priorat), Cafès, ...


PREU
50 € - Socis (inclou assegurança)
53 € - No socis (inclou assegurança)

Per tal d’organitzar correctament és indispensable confirmar la vostra assistència al telèfon 93 650 02 32, abans de dilluns, 26 de juny.


Us hi esperem a tots!